Mads Andreas Olesen: Forbes 30 under 30

Den 12. Februar 2019 vågner jeg som enhver anden morgen, og verden skulle da være af lave, hvis ikke jeg tjekkede min telefon som det første. Særligt én mail fik sendt søvnen i øjenene på afveje.

»Dear Mads Andreas, congratulations«
Normalt er det begyndelsen på en mail fra en nigeriansk prins, der blot ville fortælle, at en fjern slægtning uden efterkommere har vundet en fantasilion i det regionale lotteri, og at jeg er nærmeste arving af gevinsten, som blot koster den ydmyge pris á 1.000 kr. og verificering med NemID. Me
Forbes Magazines ville blot lykønske og byde mig velkommen på Forbes 30 under 30 listen.

“Du er blevet optaget i den mest eksklusive klub i verden for unge entreprenører og game-changers, fra John & Patrick Collison til Malala til Daniel Ek til Adele. Og nu dig.”

Stolt er et fattigt ord
Kort efter blev nyheden bragt i alverdens medier. High-fives fløj gennem luften i alle retninger på kontoret, og så fik den et enkelt nummer med “Borgore & G-Eazy – Forbes” – hvor var vi platte, men til helvede med det, for i 3 minutter og 26 sekunder mens sangen stod på, var vi næsten rockstjerner.

Forbes List Launch på London Edition Hotel
8 dage senere fløj jeg til London for at møde de sejeste mennesker. Man står på et fly mod UK med selvtillid i håndbagagen, men på vejen tilbage mod Kastrup dagen efter, er man hurtigt blevet klar over, at der findes iværksættere på helt andre niveauer udenfor de danske grænser. Særligt en dreng på min egen alder fra samme branche gjorde indtryk:

“Har I fået funding undervejs?”
“Ja, 330 millioner…. pund!”

Jeg skulle til at tage en tår af min øl, men var ved at få hele flasken galt i halsen.

Ganske vist var jeg den yngste i ejerkredsen for vores væksteventyr, og det kvalificerer mig givetvis til at komme i betragtning til udmærkelser såsom Forbes 30 under 30, men jeg har bestemt ikke gjort det alene. Rigtig mange dygtige partnere har del i dette, selvom der står Mads Andreas Olesen på nettet.

Indlægget er skrevet af Mads Andreas Olesen